Istorie, întrebare adresată de MIHAIELA111, 9 ani în urmă

Absenteismul scolar reprezinta una dintre problemele grave care afecteaza comunitatile educationale,constituind una dintre premizele abandonului scolar.Din pacate, studii relativ recente pun in evidenta o crestere a absenteismului in mediul scolar din Romania.
1.Prezentarea problemei
2.Prezentarea cauzelor care in opinia voastra pot genera absenteismul unor colegi
3.Identificarea drepturilor
4.Prezentarea a doua solutii in vederea combaterii.
Va rog foarte frumos sa ma ajutati!
Dau coroana celui mai bun raspuns!


Jasmine29: Scuze, dar la punctul 3 la ce se referă... ce drepturi?
MIHAIELA111: Adica ce drepturi are fiecare.(cred)
MIHAIELA111: dar poti sa nu il mai faci daca nu stii! le poti face doar pe 1,2 si 4.
MIHAIELA111: m-ai ajuta foarte mult daca le-ai face pentru ca voi primi si nota
MIHAIELA111: la acele drepturi cred ca se refera ca toti avem dreptul la:scoala,invatatura,familie,libertate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Jasmine29
3
1)Problema în cauza este reprezentată de absenteismul școlar, care este una dintre cele mai grave probleme din cadrul comunităților educaționale pentru ca acesta poate avea ca urmare abandonul școlar,fenomen din ce în ce mai întâlnit în tara noastră, conform studiilor recente. Absenteismul școlar, care duce implicit la abandonul școlar, îngrijorează societatea pentru ca buna organizare și funcționare a acesteia va fi în dezechilibru cu atâția copiii needucati, fara clasele elementare de la scoala. Prestigiul tarii va fi pătat de faptul ca milioane de copii nu merg la școală și nu învață, lucru esențial pentru a forma o societate model.
2) În opinia mea, absenteismul școlar este cauza nepăsării părinților fata de copiii lor. Părinții ar trebui sa se intereseze de situația copiilor de la scoala și nu numai, sa poarte discuții cu privirile la stările interioare prin care aceștia trec în fazele mai dificile ale vieții, pentru ca astfel ei previn abandonul școlar și delincventa juvenila, specifica adolescenților aflați în cumpănă. Din cauza părinților care nu se interesează de situația elevilor, nu comunica îndeajuns de mult cu ei sau au încredere prea multa și sigura în ei se pot ajunge la astfel de probleme.
3) Toți copiii au dreptul la educație ( fara taxa) și la exprimarea propriei opinii, astfel ca aceștia sunt liberi sa comunice cu familia sau cadrele didactice de la scoala problemele care îi frământă. Bineînțeles ca tuturor elevilor le este permis sa își ia un concediu medical și sa nu mai meargă la școală când sunt bolnavi, se simt rău sau au diferite probleme în familie (acesta fiind unul dintre drepturile tuturor oamenilor de pe pamant), dar niciunui elev nu îi este permis absenteismul școlar, cu absente nemotivate, sau abandonul școlar după propriile lui voințe și pretenții nesemnificative. Toți copiii au dreptul sa fie egali intre ei, sa nu fie jigniți sau discriminati, astfel ca dacă ai astfel de problema la școală au dreptul sa reclame acest fapt, etc...
4) Una dintre cele mai eficace soluții în vederea combaterii absenteismului școlar este aceea ca părinții sa fie informați de către profesori cu privirile la absentele copiilor lor si în urma acestui fapt sa stea de vorba cu ei pentru rezolvarea problemelor. Poate ca o buna metoda de prevenire este ca părinții sa vorbească împreună cu copiii lor și sa le explice părțile negative ale acestor probleme chiar înainte de varsta la care sunt expuși aceștia, pentru a ști din timp consecințele și pedepsele.

Sper ca e bine și ca te-am ajutat, nu știu acum dacă asta voiai. Nu am interpretat nimic din punct de vedere istoric, cred ca a fost mai mult de educație civica. Bafta și sper sa iei o nota buna!

MIHAIELA111: multumesc foarte mult!
Jasmine29: Cu placere!
Alte întrebări interesante