Biologie, întrebare adresată de Violetaa, 9 ani în urmă

Ac variu poate fi consderat un ecosistem . Prin ce se carcterizeaza biotopul ? Dar biocenoza ? Raspunde'ti rapid va roggg ..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nataliarm
1
Biotopul acvariului cuprinde substratul si factorii de mediu (temperatura, lumina, gazele si sărurile minerale). Substratul este format din nisip, pietriș si masa apei. Volumul apei variază in funcție de capacitatea acvariului; aceasta depinde de necesitățile ecologice ale peștilor care îl populează. De exemplu, una-două perechi de scalari au nevoie de un acvariu cu o capacitate de 20-30 l de apă. Alți pești – cum ar fi gripiile xifoforii, zebrele – pot fi crescuți într-un acvariu economic, cu o capacitate de 10 l de apă. Temperatura apei variază in funcție de speciile de pești. Pentru speciile de pești iubitoare de apă caldă (de exemplu, gripiile si xifoforii), temperatura apei trebuie să fie de 18-20C, fără variații bruște. Pentru speciile iubitoare de apa rece (de exemplu carasul auriu și bibanul-soare), temperatura apei poate fi mai scăzută: 14-17 °C. Lumina influențează atât creșterea și dezvoltarea plantelor cât și activitatea peștilor. Acvariul trebuie așezat în imediata apropiere a ferestrei; în lipsa luminii naturale, trebuie iluminat cu un bec. Pentru ca lumina să ajungă la plante, pereții acvariului trebuie să fie curați, iar apa clară, transparentă. Gazele și sărurile minerale sunt dizolvate în apă. Oxigenul și dioxidul de carbon provin in cea mai mare măsura din procesele fiziologice (respiratie, hrănire) ale organismelor din acvariu. O parte din gaze provin din schimburile cu atmosfera înconjurătoare, realizate prin spațiul rămas liber între capacul și rama acvariului. Într-un acvariu nu se pot asocia decât pești cu aceleași necesități față de cantitatea de oxigen. De exemplu, guppy și xifo sunt puțin pretențioși la cantitatea de oxigen din apă, în timp ce scalarii au nevoie de o cantitate mai mare de oxigen.

nataliarm: Biocenoza din acvariu, asemenea celei din bălți, cuprinde organisme microscopice (componenta microscopică) si macroscopice (componenta macroscopică). Organismele microscopice se dezvoltă pe pereții acvariului, pe plantele superioare și in masa apei. A
Alte întrebări interesante