Istorie, întrebare adresată de valerika2002, 9 ani în urmă

Accesiunea politica a arabilor este strins legata de afirmarea noii religii.Crezi ca succesul este intotdeuna de partea celor ce sunt animati de o  idee comuna? Ce reprezinta din acest punct de vedere societatea noastra? Care sint pericolele coeziunii strinse in jurul unei idei??
Ajutor va rog !!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
18
Crezi ca succesul este intotdeuna de partea celor ce sunt animati de o idee comuna?   Atunci cand exista un ideal comun (limba, cultura, religie, personalitate istorica, independenta) este mult mai usor de agregat oamenii pentru ca ei vor urmari obtinerea / sustinerea acelei idei fara sa mai se faca distinctie de categorie sociala sau de rasa.
Ce reprezinta din acest punct de vedere societatea noastra?  Romania reprezinta rezultatul unui intreg proces istoric care a avut ca element central crearea unui stat unitar si independent avand in granitele ei acele teritorii in care populatia romana era predominanta.
Care sint pericolele coeziunii strinse in jurul unei idei? Consider ca singurul pericol care il gasim in cazul coeziunii unei singurei idei, il constituie posibilitatea ca anumite grupuri de persoane sa profite de aceasta unitate si sa denatureze mesajul initial sau sa impuna mai usor dictatura unei persoane sau a unei categorii de persoane.

Alte întrebări interesante