Religie, întrebare adresată de Roxy682, 8 ani în urmă

Activitatea lui Mesia a fost precedată cu puțin de cea a lui …….., care ducea viață de ascet și boteza în ………., în așteptarea Celui „mai mare” decât el (Luca 3, 16). Mesia sau ……………………………… este o personalitate unică, fără egal în istoria omenirii. Pentru creștini însă, Iisus Hristos este o persoană ……………….., este Fiul lui Dumnezeu, Care s-a întrupat din ……………………. Iisus Hristos s-a născut în zilele lui…….., regele Iudeii, și ale procuratorului roman ……………….., guvernator al Siriei, (Luca 2, 2), în timpul împăratului …………………., cu câțiva ani înaintea erei creștine, al cărei început a fost stabilit de Dionisie cel Mic.
Iisus Hristos și-a început misiunea Sa la vârsta de 30 de ani, pe malurile ……………………, nu departe de comunitățile esenienilor, printre ucenicii lui Ioan Botezătorul. El și-a ales …………………… Apostoli și îi învăța în zilele Sabatului în sinagogile iudeilor.

(doisprezece, Ioan Botezătorul, Quirinius, Iordan, Mântuitorul Iisus Hristos, divino-umană, Fecioara Maria, Iordanului, Irod, Augustus)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claudiaghita2010
1

Explicație:

Activitatea lui Mesia a fost precedată cu puțin de cea a lui Ioan Botezătorul,, care ducea viață de ascet și boteza în Iordan, în așteptarea Celui „mai mare” decât el (Luca 3, 16).

Mesia sau Mântuitorul Iisus Hristos, este o personalitate unică, fără egal în istoria omenirii. Pentru creștini însă, Iisus Hristos este o persoană divino-umană, este Fiul lui Dumnezeu, Care s-a întrupat din Fecioara Maria.

Iisus Hristos s-a născut în zilele lui Irod, regele Iudeii, și ale procuratorului roman Quirinius, , guvernator al Siriei, (Luca 2, 2), în timpul împăratului Augustus cu câțiva ani înaintea erei creștine, al cărei început a fost stabilit de Dionisie cel Mic.

Iisus Hristos și-a început misiunea Sa la vârsta de 30 de ani, pe malurile Iordanului, nu departe de comunitățile esenienilor, printre ucenicii lui Ioan Botezătorul. El și-a ales doisprezece, Apostoli și îi învăța în zilele Sabatului în sinagogile iudeilor.

(doisprezece, Ioan Botezătorul, Quirinius, Iordan, Mântuitorul Iisus Hristos, , Fecioara Maria, Iordanului, Irod, Augustus)

Alte întrebări interesante