Biologie, întrebare adresată de lauragruescu, 8 ani în urmă

activitatea sectorie a glandelor endocrine poate suferi variații față de normal, ducând la apariția unor boli endocrine
a) precizați cauza si două caracteristici alea diabetului insipid​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de craciuniasmina29
0

Răspuns:

Cauza:

Diabetul insipid central reprezintă o afecțiune rară în cazul căreia se produce un dezechilibru de fluide în organism care conduce la sete excesivă, chiar și după consumul de fluide (polidipsie) și excreția de urină în exces (poliurie). Acesta apare ca urmare a lezării glandei pituitare sau a hipotalamusului ca rezultat al unei intervenții chirurgicale, tumori, inflamații etc. ce conduce la tulburarea producției, stocării și secreției de ADH.

Doua caracteristici:În majoritatea cazurilor, tulburarea este rezultatul faptului că organismul nu produce, depozitează sau eliberează în mod corespunzător un hormon cheie, dar poate apărea și atunci când rinichii nu pot răspunde corect la acest hormon. În cazuri rare, diabetul insipid poate apărea în timpul sarcinii (diabet zaharat insipid).

Diabetul insipid central reprezintă o afecțiune rară în cazul căreia se produce un dezechilibru de fluide în organism care conduce la sete excesivă, chiar și după consumul de fluide (polidipsie) și excreția de urină în exces (poliurie).

 Sper ca te-am ajutat!!!

Alte întrebări interesante