Biologie, întrebare adresată de Daiana911, 9 ani în urmă

Adevarat sau Fals ? 1.Corneea este fibroasa si foartee sensibilă.
2.Rampa vestibulara si rampa timpanica contin lichidul endolimfa.
3.Umoarea apoasa se afla localizata in spatele cristalinului.
4.Segmentul central al analizatorului auditiv si vestibular este localizat in urechea interna .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saby6
0
1 adevarat
2 fals
3 adevarat
4 nu stiu
Răspuns de Sorina611
2
1. A-Corneea aparține stratului extern al globului ocular care este denumit și strat fibros, deci putem zice că și ea este fibroasă. Și da, este foarte sensibilă, are rol în refracția luminii ce pătrunde în ochi.
2. F- Urechea internă e formată dintr-un labirint osos și unul membranos (mulat pe labirintul osos). Ultima porțiune din labirintul osos se numește melc osos. Are în centru un ax numit columelă de care se prinde o altă bucată de os (lama spiralată). De la lama asta pornesc două alte membrane: una bazilară (orizontală) și una vestibulară (oblică). Faza e că membranele astea două împart melcul osos în rampa vestibulară și rampa timpanică. În aceste rampe este perilimfă. Între ele și peretele melcului osos este delimitat melcul membranos propriu-zis. E ca un fel de triunghi. Acolo se află endolimfă.
3. F- Umoarea apoasă este secretată și trimisă în camera anterioară a ochiului (între cornee și iris). În spatele cristalinului se află corpul vitros sau umoarea sticloasă.
4. F- toate segmentele centrale ale analizatorilor se află la nivelul scoarței. Doar segmentele periferice (receptorii) sunt în urechea internă.
Alte întrebări interesante