Biologie, întrebare adresată de DanyelYT, 8 ani în urmă

adolescentul si comportamentul responsabil al acestuia in societate eseu.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lenaelenaaurelia
0

Răspuns:

Adolescenţii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 10 și 24 de ani reprezintă aproape un sfert din populaţia totală a Moldovei. Astăzi, ei sunt expuşi unui număr mare de factori de risc care le influenţează negativ sănătatea. Din cauza lipsei programelor de educaţie privind deprinderile de viaţă, a lipsei supravegherii părinteşti, a părinţilor migranți și a posibilităţilor limitate de educaţie și de angajare, precum și din cauza accesului uşor la alcool, tutun și droguri ilicite, adolescenţii se confruntă cu numeroase provocări. Printre ele se numără infecțiile cu transmitere sexuală, sarcinile nedorite, consumul de substanţe, problemele de sănătate mintală și sinuciderile.

Tinerii au cele mai puţine posibilităţi de acces la serviciile de care au nevoie și deseori subestimează riscurile sau nu știu cum să le evite. Din cauza emigraţiei, peste 35.000 de copii și adolescenţi din Moldova au ambii părinţi plecaţi peste hotare. Copiii rămaşi acasă sunt, de obicei, în grija bunicilor, sau uneori își poartă singuri de grijă. 

Lipsa supravegherii părinteşti, din cauza migrației forţei de muncă, dar și oportunitățile de angajare limitate, sărăcia larg răspândită, accesul ușor la tutun, alcool și droguri, conduc deseori la opţiuni și decizii nesănătoase. (sper ca te-am ajutat)

Alte întrebări interesante