Aduceri ecuatiile la forma generala: a)2(y+3)-4(x+1)=8; b)3(x+2y)-2(2x+y)=5
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a)2y+6-4x-4=8 2y-4x=8+4-6
2y-4x=6
dupa aia afli deamu discriminatul
b)3x+6y-4x-2y=5
x+4y=5
si tot asa
2y-4x=6
dupa aia afli deamu discriminatul
b)3x+6y-4x-2y=5
x+4y=5
si tot asa
Răspuns de
0
a) <br />2(y+3)-4(x+1)=8<br />2y+6-4x-4=8<br />2y-4x=8-6+4<br />2y-4x=6<br />b)<br />3(x+2y)-2(2x+y)=5<br />3x+6y-4x-2y=5<br />-x+4y=5+8<br />-x+4y=13<br />
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă