Istorie, întrebare adresată de mihaitadansuri, 9 ani în urmă

Aduceti argumente pro sau contra la urmatoarele afirmatii ale nostalgicilor regimului comunist:
"Sigur au facut ei ceva rau de i-au arestat"
"Pe vremea comunistilor aveam de toate"
"Noi muncim,nu gandim"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NietzcheRenăscut
1
In neimportanta mea opinie, majoritatea afirmatiilor sunt facute de oameni care au fost copii in timpul regimului comunist, si sincer eu cred ca astia mancau mai multa propaganda sovietica decat mancare in sine.
"Sigur au facut ei ceva rau de i-au arestat". Aici nu prea pot spune mult mai mult decat ca da ii arestau pe criminali, hoti, etc. dar atunci nu prea exista libertate de exprimare asa ca daca credeai in alta ideologie te bagau imediat la rece (sau chiar te executau).
"Pe vremea comunistilor aveam de toate". Probabil nostalgie de cand erau mici cei care au creat acest argument, si nu, nu aveai de toate.
"Noi muncim nu gandim". Pe drept atunci toata lumea avea locuri de munca, dar toata lumea era cam la acelasi nivel. Pe atunci numarul locurilor de munca in industrie era foarte ridicat ( ca exemplu inainte de 1990 produceam peste 40.000 de tractoare pe an, in 2001 numarul acesta scazuse la doar 5.300 iar in 2006 la 3.300) Sper ca te-am ajutat. Stiu ca nu este un pro si contra traditional dar poti sa alegi tu ce e corect si sa iti formezi tu singur varianta proprie !

mihaitadansuri: si unde sunt argumentele pro sau contra?
Alte întrebări interesante