aduceti la cea mai simpla formă expresia: (2x+3) totul la a doua +(3x-1) (3x+1)-(3x-1) totul la a doua +(2x-3)•(5x+4) dau coroana urgent
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
(2x+3)²+(3x-1)(3x+1)-(3x-1)²+(2x-3)•(5x+4)=
(2x)²+2•2x•3+3²+(3x)²-1-(3x)²+2•3x-1+10x²+8x-15x-12=
2²x²+2•2x•3+3²+3²x²-1-3²x²+2•3x-1+10x²+8x-15x-12=
4x²+12x+9+9x²-1-9x²+6x-1+10x²+8x-15x-12=
(4x²+9x²-9x²+10x²)+(12x+6x+8x-15)+(9-1-1-12)=
4x²+10x²+11x-5=
(4x²+10x²)+11x-5=
14x²+11x-5
(2x)²+2•2x•3+3²+(3x)²-1-(3x)²+2•3x-1+10x²+8x-15x-12=
2²x²+2•2x•3+3²+3²x²-1-3²x²+2•3x-1+10x²+8x-15x-12=
4x²+12x+9+9x²-1-9x²+6x-1+10x²+8x-15x-12=
(4x²+9x²-9x²+10x²)+(12x+6x+8x-15)+(9-1-1-12)=
4x²+10x²+11x-5=
(4x²+10x²)+11x-5=
14x²+11x-5
Alte întrebări interesante
Biologie,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă