Aduceți la forma cea mai simpla
a)(a^3-1)(a^6+a^3+1)
b)(m-1)(m^2+m+1)
c)(2a+3b)(4a^2-6ab+9b^2)
d)(a^2+1)(a^4-a^2+1)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
11
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) (a³-1)(a⁶+a³+1) = a⁹+a⁶+a³-a⁶-a³-1 = a⁹-1
b)(m-1)(m²+m+1) = m³+m²+m-m²-m-1 = m³-1
c)(2a+3b)(4a²-6ab+9b²) = 8a³-12a²b+18ab²+12a²b-18ab²+27b³ =
= 8a³+27b³
d)(a²+1)(a⁴-a²+1) = a⁶-a⁴+a²+a⁴-a²+1 = a⁶+1
#copaceibrainly
catalinacoptu9:
ms dar e prea tarziu
Alte întrebări interesante
Ed. muzicală,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Arte,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă