Aduceti la forma cea mai simpla expresia :
(2+√3)(2-√3)+(2-√3)²=?
Va rog frumos,concret!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Pai folosesti patratul binomului pentru ultima ecuatie si factorul comun la primele doua (iei ca factor comun pe radical din 3) deschizi parantezele si efectuezi.
Răspuns de
0
(2+√3)(2-√3)+(2-√3)²= 2²+(√3)² +[ 2²-2 x 2√3 + (√3)²= 4+ 3 + 4 x 2√3 + 3= 4+3+8√3+3= 15+ 8√3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă