aduceti la forma cea mai simpla expresia (3-2x)(3+2x)+5x la puterea a 2 !! Plase!!
chiochirosalexa:
x*x+5x la puterea 2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
8
(3-2x)(3+2x)+5x^2=9-4x^2+5x^2=x^2+9
Răspuns de
4
(3-2x)(3+2x)+5x^2 =
= 9 - 4x^2 + 5x^2 = 9 + x^2 = 3^2 + x^2
{Aplicam legea (a+b)(a-b) = a^2 b^2 }
= 9 - 4x^2 + 5x^2 = 9 + x^2 = 3^2 + x^2
{Aplicam legea (a+b)(a-b) = a^2 b^2 }
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă