Aduceti la forma cea mai simpla; va rog mult...?
√3(√12-2√27)=
√48-2√3(2-5√12)=
(3+√3)(2+√3)=
(√6+√5)²-√120=
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
13
a . = √3 ·( 2√3 - 2· 3√3 ) = √3·( 2√3 - 6 √3 ) = √3 · ( -4 √3 ) = -4 √9 = -4·3 =-12
√12 = √4√3 = 2√3 √27 = √9√3 = 3√3
b. =4√3 - 2√3 ·( 2 -5 ·2√3 ) = 4√3 - 4√3 + 2·5·2√9 = 20·3 =60
c. = 6 + 2√3 + 3√3 + √9 = 6 + 5√3 +3 = 9+ 5√3
d. = 6+ 2√6√5 +5 - √4√30 = 11 + 2√30 -2√30 = 11
√12 = √4√3 = 2√3 √27 = √9√3 = 3√3
b. =4√3 - 2√3 ·( 2 -5 ·2√3 ) = 4√3 - 4√3 + 2·5·2√9 = 20·3 =60
c. = 6 + 2√3 + 3√3 + √9 = 6 + 5√3 +3 = 9+ 5√3
d. = 6+ 2√6√5 +5 - √4√30 = 11 + 2√30 -2√30 = 11
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă