Istorie, întrebare adresată de oanamaria592, 8 ani în urmă

Adunarea poporului in Atena ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrei1960
2

Răspuns:

Organul principal și decisiv al puterii din Atena a fost Adunarea Națională. Toți cetățenii, indiferent de statutul lor de proprietate, care locuiau în orașul Atena, Pireu, Attica și alte teritorii care făceau parte din statul atenian (de exemplu, locuitorii insulelor), s-au adunat la Adunarea Națională. Femeilor nu li sa permis să participe la viața politică și publică.

Adunarea Populară avea puteri largi. Aici au fost adoptate legile statului, au fost aprobate declarația de război și încheierea păcii, au fost ratificate rezultatele negocierilor cu alte state, tratatele cu acestea. Adunarea Populară a ales oficiali, magistrați ai statului atenian, au fost discutate rapoartele după administrarea lor de un an, s-a rezolvat aprovizionarea cu alimente a orașului, s-a controlat închirierea bunurilor de stat, terenuri și mine, au fost aprobate testamentele cele mai mari. A exercitat controlul asupra educației tinerilor care se pregăteau pentru drepturile civile.Democrația ateniană este considerată cea mai dezvoltată, cea mai completă și cea mai perfectă formă a sistemului democratic al statelor antice. epoca de Aur democrația ateniană a devenit un secol de la mijlocul secolului al V-lea până la mijlocul secolului al IV-lea. Î.Hr.

Explicație:

Nustiu dacă este bine 100%


oanamaria592: Mulțumesc frumos !
andrei1960: Adunarea populară din Atena a fost numită. Adunarea Națională a Atenei - doar ca să sti, a și poți sa scri ce ți se pare mai inportant
oanamaria592: Îți mulțumesc frumos !
Alte întrebări interesante