Biologie, întrebare adresată de scutaruadina83, 8 ani în urmă

Adunați informații despre anotimpurile din dicționare enciclopedii reviste sau saituri de internet Notați datele calendaristice la care încep anotimpurile Notați sensurile cuvintelor echinocțiu și solstițiu Și datele la care încep anotimpurile din punctul de vedere al poziției pământului față de soare

Vă rog îmi trebuie până joi​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antonia5194
17

Răspuns:

primăvara este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate, marcând tranziția de la iarnă spre vară. din punct de vedere astronomic, marcarea începutului primăverii este, de cele mai multe ori, legată de echivalența dintre durata temporală zilei și a nopții, timp al anului numit echinocțiu în astronomie. astfel, în emisfera nordică, echinocțiul de primăvară este datat astronomic în jur de 21 martie al fiecărui an, în timp ce în emisfera sudică, același echinocțiu este în jurul datei de 23 septembrie. simultan cu existența unui echinocțiu într-una din cele două emisfere ale terrei, echinocțiul "opus" marchează cealaltă emisferă.

În zonele cu climă temperată, vara este cel mai cald dintre cele patru anotimpuri. solstițiul ce are loc în timpul său se numește solstițiul de vară și marchează momentul în care, în emisfera respectivă, ziua are durata cea mai mare. data de început și de final al verii este aproximativă, și variază de la o cultură la alta. În zonele polare aflate între pol și cercul polar, în preajma solstițiului are loc fenomenul de „nopți albe”.

toamna este unul din cele patru anotimpuri ale climei temperate. este anotimpul care face legătura între vară și iarnă.

iarna este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate. vremea este mai rece în perioada iernii, fiind anotimpul cu cele mai mici temperaturi, zilele cele mai scurte și nopțile cele mai lungi.

sper ca te am ajutat!!!

Alte întrebări interesante