Matematică, întrebare adresată de inger4, 9 ani în urmă

Aflal pe a din 39:[9-3:(11-7:a)-5]+3•6=


Damaya: nu cumva ai uitat un nr dupa egal?
inger4: Da 6•5

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Damaya
0
39:[9-3:(11-7:a)-5]+18=30
39:[9-3:(11-7:a)-5]=30-18
39:[9-3:(11-7:a)-5]=12
9-3:(11-7:a)-5=39:12
9-3:(11-7:a)-5=3,25
9-3:(11-7:a)=3,25+5
9-3:(11-7:a)=8,25
3:(11-7:a)=9-8,25
3:(11-7:a)=0,75
11-7:a=3:0,75
11-7:a=4
7:a=11-4
7:a=7
a=7:7
a=1

inger4: Multumesc mult
Damaya: cp
Alte întrebări interesante