Aflati intreg x pentru care sqrt(12) - x * sqrt(7 - 4*sqrt(3)) = 3
sqrt insemna radical
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
√(7-4√3) = √(4-2×2×√3+3)=√(2-√3)²= modul din 2-√3 = 2-√3
√12=2√3
2√3 - x(2-√3)=3
x(2 - √3)= 2√3 - 3
x(2 - √3)= √3(2-√3)
x= [√3(2 - √3)]/(2-√3)
x=√3
√12=2√3
2√3 - x(2-√3)=3
x(2 - √3)= 2√3 - 3
x(2 - √3)= √3(2-√3)
x= [√3(2 - √3)]/(2-√3)
x=√3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă