Aflați numărul necunoscut (a)
1. 232+[48×25+(540×a-82×5)×10]÷100=797
2. 88-8×(60×88-a)÷33-720÷120+90÷15=8
3. 7+3×[(135×6-945÷a+118×5)÷5+4×(195÷ 15+180 ÷20 -7 )]=964
4. (65+35)÷100-a÷[6-5×(18-4×4)÷2]+0÷3=0
5. 3+3×{3+3×[3+3×(3+a÷3)+3]+3}÷3=63
6. 1+1×{1+1×[1+a×(1+1) +1 ]+1}+1 = 8
7. 110+11÷{10+100÷[10+10×(10-10÷a)]}-100
=11
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
1. 232+[48×25+(540×a-82×5)×10]:100=797
[1200+(540xa-410)x10]:100=797-232
[1200+(540xa-410)x10]:100=565
1200+(540xa-410)x10=565x100
1200+(540xa-410)x10=56500
1200+(540xa-410)=56500:10
1200+(540xa-410)=5650
540xa-410=5650-1200
540xa-410=4450
540xa=4450+410
540xa=4860
a=4860:540
a=9
2. 88-8×(60×88-a):33-720:120+90:15=8
88-8x(5280-a):33-6+6=8
88-8x(5280xa):33-0=8
8x(5280xa):33=88-8
8x(5280xa):33=80
(5280xa):33=80:8
(5280xa):33=10
5280xa=10x33
5280xa=330
ceva e gresit
3. 7+3×[(135×6-945:a+118×5):5+4×(195: 15+180 :20 -7 )]=964
7+3x[(810-945:a+590):5+4x(13+9-7)]=964
3x[(810-945:a+590):5+4x15]=964-7
3x[(810-945:a+590):5+4x15]=957
(810-945:a+590):5+60=957:3
(810-945:a+590):5+60=319
(810-945:a+590):5=319-60
(810-945:a+590):5=259
810-945:a+590=259x5
810-945:a+590=1295
810-945:a=1295-590
810-945:a=705
945:a=810-705
945:a=105
a=945:105
a=9
4. (65+35):100-a:[6-5×(18-4×4):2]+0:3=0
nu se poate 0:3
5.3+3×{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}:3=63
3×{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}:3=63-3
3x{3+3×{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}:3=60
3×{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}=60x3
3×{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}=180
{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}=180:3
3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3=60
3+3×[3+3×(3+a:3)+3]=60-3
3+3×[3+3×(3+a:3)+3]=57
3×[3+3×(3+a:3)+3]=57-3
3×[3+3×(3+a:3)+3]=54
[3+3×(3+a:3)+3]=54:3
3+3×(3+a:3)+3=18
3+3x(3+a:3)=18-3
3+3x(3+a:3)=15
3x(3+a:3)=15-3
3x(3+a:3)=12
3+a:3=12:3
3+a:3=4
a:3=4-3
a:3=1
a=1x3
a=3
6. 1+1×{1+1×[1+ax2 +1 ]+1}+1 = 8
1+1×{1+1×[1+a×2 +1 ]+1}=8-1
1+1×{1+1×[1+a×2 +1 ]+1}=7
1×{1+1×[1+a×2+1 ]+1}=7-1
1×{1+1×[1+a×2 +1 ]+1}=6
{1+1×[1+a×2+1 ]+1}=6:1
1+1×[1+a×2 +1 ]+1=6
1+1×[1+a×2+1 ]=6-1
1+1×[1+a×2 +1 ]=5
1×[1+a×2 +1 ]=5-1
1×[1+a×2 +1 ]=4
[1+a×2+1 ]=4:1
1+a×2 +1 =4
1+a×2 =4-1
1+a×2 =3
ax2=3-1
ax2=2
a=2:2
a=1
7. 110+11:{10+100:[10+10×(10-10:a)]}-100=11
110+11:{10+100:[10+10×(10-10:a)]}=11+100
110+11:{10+100:[10+10×(10-10:a)]}=111
11:{10+100:[10+10×(10-10:a)]}=111-110
11:{10+100:[10+10×(10-10:a)]}=1
{10+100:[10+10×(10-10:a)]}=11:1
10+100:[10+10×(10-10:a)]=11
100:[10+10×(10-10:a)]=11-10
100:[10+10×(10-10:a)]=1
[10+10×(10-10:a)]=100:1
10+10×(10-10:a)=100
10×(10-10:a)=100-10
10×(10-10:a)=90
(10-10:a)=90:10
10-10:a=9
10:a=10-9
10:a=1
a=10:1
a=10
[1200+(540xa-410)x10]:100=797-232
[1200+(540xa-410)x10]:100=565
1200+(540xa-410)x10=565x100
1200+(540xa-410)x10=56500
1200+(540xa-410)=56500:10
1200+(540xa-410)=5650
540xa-410=5650-1200
540xa-410=4450
540xa=4450+410
540xa=4860
a=4860:540
a=9
2. 88-8×(60×88-a):33-720:120+90:15=8
88-8x(5280-a):33-6+6=8
88-8x(5280xa):33-0=8
8x(5280xa):33=88-8
8x(5280xa):33=80
(5280xa):33=80:8
(5280xa):33=10
5280xa=10x33
5280xa=330
ceva e gresit
3. 7+3×[(135×6-945:a+118×5):5+4×(195: 15+180 :20 -7 )]=964
7+3x[(810-945:a+590):5+4x(13+9-7)]=964
3x[(810-945:a+590):5+4x15]=964-7
3x[(810-945:a+590):5+4x15]=957
(810-945:a+590):5+60=957:3
(810-945:a+590):5+60=319
(810-945:a+590):5=319-60
(810-945:a+590):5=259
810-945:a+590=259x5
810-945:a+590=1295
810-945:a=1295-590
810-945:a=705
945:a=810-705
945:a=105
a=945:105
a=9
4. (65+35):100-a:[6-5×(18-4×4):2]+0:3=0
nu se poate 0:3
5.3+3×{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}:3=63
3×{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}:3=63-3
3x{3+3×{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}:3=60
3×{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}=60x3
3×{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}=180
{3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3}=180:3
3+3×[3+3×(3+a:3)+3]+3=60
3+3×[3+3×(3+a:3)+3]=60-3
3+3×[3+3×(3+a:3)+3]=57
3×[3+3×(3+a:3)+3]=57-3
3×[3+3×(3+a:3)+3]=54
[3+3×(3+a:3)+3]=54:3
3+3×(3+a:3)+3=18
3+3x(3+a:3)=18-3
3+3x(3+a:3)=15
3x(3+a:3)=15-3
3x(3+a:3)=12
3+a:3=12:3
3+a:3=4
a:3=4-3
a:3=1
a=1x3
a=3
6. 1+1×{1+1×[1+ax2 +1 ]+1}+1 = 8
1+1×{1+1×[1+a×2 +1 ]+1}=8-1
1+1×{1+1×[1+a×2 +1 ]+1}=7
1×{1+1×[1+a×2+1 ]+1}=7-1
1×{1+1×[1+a×2 +1 ]+1}=6
{1+1×[1+a×2+1 ]+1}=6:1
1+1×[1+a×2 +1 ]+1=6
1+1×[1+a×2+1 ]=6-1
1+1×[1+a×2 +1 ]=5
1×[1+a×2 +1 ]=5-1
1×[1+a×2 +1 ]=4
[1+a×2+1 ]=4:1
1+a×2 +1 =4
1+a×2 =4-1
1+a×2 =3
ax2=3-1
ax2=2
a=2:2
a=1
7. 110+11:{10+100:[10+10×(10-10:a)]}-100=11
110+11:{10+100:[10+10×(10-10:a)]}=11+100
110+11:{10+100:[10+10×(10-10:a)]}=111
11:{10+100:[10+10×(10-10:a)]}=111-110
11:{10+100:[10+10×(10-10:a)]}=1
{10+100:[10+10×(10-10:a)]}=11:1
10+100:[10+10×(10-10:a)]=11
100:[10+10×(10-10:a)]=11-10
100:[10+10×(10-10:a)]=1
[10+10×(10-10:a)]=100:1
10+10×(10-10:a)=100
10×(10-10:a)=100-10
10×(10-10:a)=90
(10-10:a)=90:10
10-10:a=9
10:a=10-9
10:a=1
a=10:1
a=10
Răspuns de
3
4) (65+35)÷100-a÷[6-5×(18-4×4)÷2]+0÷3=0
100÷100-a÷[6-5÷(18-16)÷2]+0÷3=0
1-a÷[6-5×2÷2]+0÷3=0
1-a÷[6-5]+0÷3=0
1-a÷1+0÷3=0
1-a÷1+0=0
a÷1=0-0+1
a=1×1
a=1
asa se face ex nr 4
100÷100-a÷[6-5÷(18-16)÷2]+0÷3=0
1-a÷[6-5×2÷2]+0÷3=0
1-a÷[6-5]+0÷3=0
1-a÷1+0÷3=0
1-a÷1+0=0
a÷1=0-0+1
a=1×1
a=1
asa se face ex nr 4
Alte întrebări interesante
Geografie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Ed. muzicală,
9 ani în urmă