Matematică, întrebare adresată de anavictoriamoldovan, 9 ani în urmă

Aflati pe x din:a) (x-36)÷36=36 b) (27+2x)÷27=27 c) (650-x)×65=4225


ralucaivan2003: a) (x-36):36=36 => x-36 = 36×36 => x-36=1296=> x=1296+36 =1332

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Liliana18
91

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

a ) ( x - 36 ) : 36 = 36

    x - 36 = 36 x 36

    x - 36 = 1296

     x = 1296 + 36

     x = 1332

b)  ( 27 + 2 x ) : 27 = 27

   (27 + 2 x ) = 27 x 27

    27 +2 x = 729

    2 x= 729 - 27

     2 x = 702

    x = 702 : 2

     x = 351

c ) ( 650 - x ) x 65 = 4225

    650 - x = 4225 : 65

     650 - x = 65

     x = 650 - 65

      x = 585

Răspuns de HawkEyed
18

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

a)

(x-36)÷36=36

x - 36 = 36 x 36

x - 36 = 1296

x = 1296 + 36

x = 1332

b)

(27+2x)÷27=27

27 + 2x = 27 x 27

27 + 2x = 729

2x = 729 - 27

2x = 702

x = 702 : 2

x = 351

c)

(650-x)×65=4225

650 - x = 4225 : 65

650 - x = 65

x = 650 - 65

x = 585

Alte întrebări interesante