Aflați termenul al șaptelea al dezvoltării (x-2)^9.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
T(k+1) = C(n,k)a^(n-k)b^k, C(n,k) = combinari de n luate cate k
Aici k+1=7 ⇒ k=6, n=9, a=x, b = -2
T7 = C(9,6)*a^3*(-2)^6 = 84*64*a^3 = 5376a^3
C(9,6) = 9!/(6!*3!) = 7*8*9/6 = 84
Răspuns de
0
Explicație pas cu pas:
//////////////////////////////////////
Anexe:
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă