Aflați valoarea expresiei: a) √(√3-1)²+√( √3-2)²; b) √(√5-3)²+√(√5+3)²;
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Explicație pas cu pas:
se rezolva cu modul:
a) I-1 I + I
-2 I deoarece radical din 3 este mai mare fata de 1 si 2 modulele sunt pozitive =>
-1 +
+2= 2
-3
b)I-3I + I
+3I deoarece radical din 5 este mai mare fata de 3, in cazul primului modul se schimba semnul deoarece este cu minus =>
=3- +
+3(se simplifica radicalii)= 3
sper ca te-am ajutat
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă