Matematică, întrebare adresată de rusu14704, 8 ani în urmă

aflați valoarea expresiei:
 (\frac{1}{3} ) ^{ - 1}   + ( \frac{1}{3} ) ^{ - 2}
( - 2) ^{ - 2}  + ( \frac{1}{2} ) ^{ - 3}  + ( \frac{1}{7} ) ^{0}

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pippa0
1

Răspuns:

  (\frac{1}{3}) ^{ - 1}  + ( \frac{1}{3} ) {}^{ - 2}  = \\  (3) {}^{  1}  + (3) {}^{  2}  =  \\ 3 + 9 = 12 \\  \\ ( - 2) {}^{ - 2}  + ( \frac{1}{2} )  {}^{ - 3 }    + ( \frac{1}{7} ) {}^{0}  =  \\ ( \frac{1}{2} ) {}^{  2}  + (2) {}^{3}  + 1 =  \\  \frac{1}{4}  + 8 + 1 =  \frac{37}{4}

sper că te-am ajutat!!!!!

Alte întrebări interesante