Geografie, întrebare adresată de guadiano, 9 ani în urmă

AFRICA
Comparati un lac tectonic cu unul de podis si aratati prin ce se deosebesc. Dati cate un exemplu pentru fiecare tip de lac .

Cum explicati slaba dezvoltare a cresterii animalelor pe continentul african?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ZzCorny
1
Depresiunea colinară a Transilvaniei (Bazinul Transilvan, Podișul Transilvaniei, în germană: "Siebenbürgisches Becken) este cea mai mare depresiune din interiorul arcului carpatic. Are un relief colinar, de unde denumirea de colinară, care i se poate atribui depresiunii intercarpatice a Transilvaniei. Este mărginită de cele trei ramuri carpatice, care își iau numele dupa poziția față de această zonă depresionară: Carpații Orientali (în est), Carpații Meridionali (în sud) și Carpații Occidentali (în vest). Spre nord-vest există o legătură mai largă cu Dealurile de Vest și Câmpia de Vest prin intermediul Jugului intracarpatic. Ca forme de relief în Depresiunea colinară a Transilvaniei (Podișul Transilvaniei) se găsesc câmpii, depresiuni și podișuri: Depresiunea Transilvaniei este alcătuită din Depresiunea Mureș-Turda, Depresiunea Sibiului, Depresiunea Făgărașului, Podișul Transilvaniei este alcătuit din Podișul Târnavelor, Podișul Hârtibaciului (cea mai întinsă subunitate a Podișului Târnavelor), Podișul Secașelor, Câmpia Transilvaniei și Podișul Someșan.

guadiano: Am mentionat ca e vorba de Africa !!!!!!!!!!!!!!!!
Denisaisa2002: a zis ca e despre Africa ! Ce-i asta?
Răspuns de Denisaisa2002
4
In Africa dezvoltarea cresterii animalelor este slaba deoarece o parte din acest continent este desert acesta fiind cel mai mare din lume si in desert nu prea este multa apa si atunci animalele nu au cum sa se hidrateze si fara apa ele cresc mai greu deoarece nu satisfac nevoile organismului lor!
Exemple de lacuri tectonice din africa:
Nyasa, Malawi , Turcana

Alte întrebări interesante