Limba română, întrebare adresată de enacheandreea31, 9 ani în urmă

ai imprumutat o carte de la biblioteca . ea este veche,rupta si mazgalita . scrie in 4 propozitii ce masuri poti lua pentru a-i imbunatati aspectul.


Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Zendaya
18
Evident nu este vina celui care a luat cartea .Eu cred ca as incerca să o aduc la o stare cât mai bună.As lipi la loc filele rupte la loc,as sterge cu o  unele cuvinte scrise de altii si as păstrao mult mai bine decat persoana precedentă si poate si cei după mine se vor bucura de acest aspect frumos al cărtii.
Răspuns de Utilizator anonim
8
Ea,cartea, pare veche pentru că este o carte care n-a mai fost tipărită de mult.Este ruptă și mâzgălită pentru că niște ignoranți au găsit de cuviință că tu nu trebuie să fii mai citit decât ei.
Se pot albi/acoperi mâzgăliturile,să le ștergi n-ai nicio șansă,cu pastă-corector.E mai rezistentă în timp. Apoi paginile rupte(cuvântul potrivit ar fi jerpelite) se pot întări cu minunatul scotch,dacă și numai dacă ai talente de restaurator.Orice mișcare greșită putând duce la degradarea definitivă a foilor,pentru că sunt forte vechi și foarte subțiri.
Coperțile pot fi dublate cu un carton,atenție însă la cotorul cărții,care este foarte important,și mai ales atenție la modul de legare al cărții.Dacă paginile sunt cusute e mult mai bine decât dacă sunt lipite.Cartonul să nu fie prea rigid și nici prea gros pentru că nu se lipește bine în condițiile astea.
Ai mai putea să scoți din buzunar o anumită sumă și să intri cu tupeu într-o legătorie de cărți.Dacă ai noroc să găsești o doamnă trecută de 60 de ani care să sufere alături de tine cu privire la refacerea bietei tipărituri,atunci cu siguranță chiar ai o șansă!
cele bune!
Alte întrebări interesante