Biologie, întrebare adresată de danielaandurnache225, 8 ani în urmă


Ai invatat ca vieţuitoarele se nasc, cresc, se maturizează, se inmultesc şi mor.
Compară două animale care au ciclul vieţii asemănător şi două animale care au ciclul vietii diferit.
științe este tema.
Vă rog cine mă poate ajuta ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ilincanegru
4

Diferențe și asemănări între câini și lupi – Două animale pe cât de asemănătoare pe atât de diferite

Câinii și lupii sunt rude nu chiar foarte îndepărtate și chiar dacă nu prezintă deosebiri puternice acestea există și îi fac să fie două animale complete.

Lupii și câinii fac parte din același gen Canis dar din specii diferite, lupul face parte din specia Canis lupus iar câinele din Canis domesticus. Dovezile ADN au arătat faptul că câinii domestici își au strămoșii în cadrul lupilor chiar dacă unele rase sunt mult mai îndepărtate decât altele. Când câinii și lupii se împerechează descendenții acestora se pot reproduce la rândul lor fapt ce ne arată cât de strâns legate sunt aceste animale. Chiar dacă lupii nu sunt domesticiți, câinii ce au strămoși imediați lupi, au cerințe speciale ca de exemplu sunt mult mai greu de dresat și au nevoie de un regim alimentar cu mai multe proteine decât poate fi furnizat de către mâncare obișnuită pentru câini.

Perioada de gestație la lupi și câini este de aproximativ 63 de zile. Lupii dau naștere în peșteri iar pentru câini ar trebui creat un mediu similar. La naștere atât puii de lup cât și cei de câine au ochii închiși, aceștia deschizându-se abia după 10 zile sau 2 săptămâni. Înțărcarea are loc undeva între 6 și 8 săptămâni. Puii de lup se aventurează în afara culcușului la o vârstă de aproximativ 8 săptămâni iar la cam aceeași vârstă puii de cățel pot fi luați în siguranță de lângă mama lor.

Atât lupii cât și câinii au nevoie de interacțiuni sociale pentru a putea prospera. Lupii trăiesc în haite, undeva vânează împreună, își stabilesc teritoriul și își cresc puii. În mod obișnuit câinii își satisfac nevoile sociale prin intermediul familiilor care îi cresc și îi îngrijesc și alături de celelalte animale din casă. În timp ce câinii sunt cunoscuți pentru loialitatea lor față de stăpân, corciturile dintre lupi și câini pot uneori forma legături mult mai puternice cu oamenii pe care îi cresc.Chiar dacă pentru a comunica, lupii obișnuiesc să urle mult mai des decât să latre, ambele animale folosesc comunicarea vocală pentru a-și exprima nevoile, pentru a transmite avertismente, pentru a invita un alt om sau alt animal a se juca și pentru a comunica cu membrii haitei. Rasele de câini ce au legături strânse cu strămoșii lor lupi, cum ar fi câinii husky și malamuții, folosesc și ei urletul ca mijloc de comunicare. Lupii și câinii împărtășesc și limbajul corpului iar când sunt veseli se fugăresc și dau din coadă. Încă o asemănare între cele două animale este că amândouă folosesc aceleași posturi pentru a-și arăta poziția dominantă, agresiunea și supunerea.

Alte întrebări interesante