Limba română, întrebare adresată de CristiBOSS38, 8 ani în urmă

Ai reflectat la avantajele și dezavantajele oferite de o școală particulară sau de una publică. Formulează trei paragrafe pe care să le poți apoi folosi ca suport pentru o prezentare orală în care să-i explici surorii lui Andrei că o școală publică este mult mai potrivită pentru ea, chiar dacă nu va fi alături de prietena ei (două argumente).​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de YesButNoo
1
Școlile particulare devin din ce in ce mai frecvente în învățământul român. Însă, acest lucru nu înseamnă întotdeauna că acestea oferă experiențe superioare unei școli publice.
În primul rând, un dezavantaj bine cunoscut al școlilor particulare este costul cursurilor. Prețul pentru înscriere descurajează participarea copiilor care provin dintr-o familie nevoiașă. Toți copiii au dreptul la educație gratuită. Astfel, școlile particulare creează un mediu mai puțin divers și inclusiv.
În al doilea rând, școlile participare nu cer titularizare din partea profesorilor. Oricine cu cunoștințe medii în domeniu poate preda la o clasă. Deși acest lucru este benefic pentru unii angajați, nu se acordă mereu atenție la nevoile elevilor. În acest caz, copiii pot întâlni profesori mai pregătiți la o școală publică.
Așadar, susțin că sora lui Andrei ar trebuii să aleagă o școală publică, deoarece aici poate beneficia de educație de nivel ridicat fără costuri, iar acest lucru este mai important decât a acompania pe prietena sa la școală.
Alte întrebări interesante