Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

ai vizitat Acvariul Tropical din Paris . Imagineaza-ti ca aici ai vazut o specie de pesti fascinanta si misterioasa . Alcatuieste o legenda in care sa explici aparitia pe pamant a aceste specii de pesti

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgianacrist
18
O să fac o legendă despre apariți peștilor Piranha.

Legenda spune că în anul 1913, Theodore Roosevelt a plecat într-o expediție de vânătoare în Brazilia și oprindu-se pe malul râului Amazon, a observat un tablou șocant : un animal, care nici până în ziua de azi nu s-a descoperit ce era, a fost devorat de un grup de pești Piranha,iar, în mai puțin de un minut scheletele animalului plutea pe mal.
În perioadele următoare, Roosevelt a strâns numeroase relatări despre înnotători devirați total sau parțial de peștii Piranha în doar câteva secunde, extrem de puțini supraviețuind ca să-și spună drama și de acolo să porneasca isteria generală.
Alte cercetăti spun că peștii Piranha vânează în grupuri de sute de membrii. Ei nemestecând hrana, ci o rup și o înghit direct, ceea ce îi ajută să devireze cantitați mari de carne în timp record.
Alte relatări spun ca numele "Piranha" vine de la dialectul indian Tupi, care se vorbește în Brazilia și este o combinație între "pira", care înseamnă pește și "ranha" care înseamnă dinte.

SPER CĂ TE-AM AJUTAT !!
Alte întrebări interesante