Limba română, întrebare adresată de MaraLupu, 8 ani în urmă

Ai vizitat Plentarium-ul din Ravenna unde ai urmarit spectacolul extraordinar al cosmosului. Aici ai avut parte insa si de o surpriza extraordinara: ti s-a oferit posibilitatea de a face parte din echipajul unei nave spatiale care va vizita prima data o civilizatie extraterestra. Cum tocmai te-ai intors din aceasta expeditie alcatuieste o compunere de 20-25 de cuvinte in care sa prezinti planeta si pe locuitorii acesteia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catibarbu2004
5
Odată ce terminăm desertul, toți ai casei sunt adunați în jurul mesei, plecați peste aceasta, curioși să afle despre călătoria mea pe Valnurn, o planetă îndepărtată și mică, cam cât Bucureștiul nostru.

Drumul a fost lin, puteam privi stelele și planetele îndeaproape, parcă zburând printre ele în universul vast. Mai curma zborul câte un asteroid ce se mai lovea de una dintre aripioarele navetei ce stătea câș.

La fel de mici precum planeta erau și locuitorii acesteia! Mici, albaștrii, rotofei, parcă erau mingii! Odată ce am ajuns am fost întâmpinați cu un fel de mâncare tradițională ce semăna cu cozonacul nostru.

În timp ce savuram aceasta, unul dintre ei, regele fiind, ne explica faptul că ei au vizitat de multe ori pământul în războaiele de cumpănă, și au ajutat cum au putut răniții și flămânzii. Istoria lor era destul de interesantă. Deși atei, aceștia aveau totuși o suspiciune în legătură cu existența unei entități.

Animalele lor erau diferite de ale noastre. Nu erau decât 10 specii dar numeroase. Ceva însă îmi amintea de acasă, și anume felul în care copilașii acestor locuitori se jucau. Erau la fel de inocenți ca și copiii oamenilor.

Expediția a luat sfârșit după multe zile de pătruns în inimile acestora iar ei în ale noastre, iar în ultima zi ne-am luat la revedere, fiind întâmpinați de toți locuitorii acestei mici planete.

catibarbu2004: de ce întrebi? :))
alexandr180: ca unele licee sunt mai bune si alte mai proaste .ma intelegi?
catibarbu2004: sunt la un liceu bun, e locul 4 pe județ, dar nu înțeleg de ce ar conta așa ceva? ce legătură are asta cu faptul că am răspuns la o întrebare?
alexandr180: pai raspunsul este chiar unul bun.
alexandr180: :)
catibarbu2004: primează răspunsul totuși :))
alexandr180: ce?
alexandr180: eu cred ca esti frumoasa in viata reala ,imi dau seama dupa cum scri
catibarbu2004: sunt de parere că ce spui tu chiar nu are legătută cu subiectul.
alexandr180: eh
Alte întrebări interesante