Limba română, întrebare adresată de DeeaTeeaDeea, 9 ani în urmă

Ajtutati-ma vo rog la tema... Trebuie sa compun un text cu dialog cu titlul Ce ne povesteste o rândubică, respectând urmatorul plan de idei:
Primele semne ale primăverii.
Sosirea păsărilor călătore l.
Ranbunica îşi regăseşte cuibul de la fereastră.
Povestea randunicii.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cocaandreea12
3
Pe geam se zarea focul jucaus din soba. Spune-ne povestea ta mica randunica! Pasarica gangureste putin si incepe sa ciripeasca. Cred ca inceput. Aceasta este povestea mea: Poveste randunicii. Se auzeau sunete usoare. De sub pamant se chinuie sa iasa o cartita care se uita in sus si se baga rpejor inapoi. Oare de ce nu a ramas? Deoarece a revenit o raza de soare ! Un mic ghiocel rasare dintr-un coltisor, iar din spre padure se aude un raget. Sigur e de urs, s-a trezit si el sa inatampine primavara! Ma uitam la toate minunata. Vad multe pasarele ce se intorc din tarile calde si le intreb: - Unde va veti stabili in aceste anotimpuri? - Pai noi avem niste prieteni aici ce ne vor primi! - Super! Nu ma primiti si pe mine? Macar pana ce reusesc sa imi fac o casa stabila! - Nu, nu e loc si pentru tine dute altundeva! Imi continui drumul singura si ajung intr-o straduta ce mi se parea cunoscuta. Cand ma uit, ce sa vad ,chiar acest cuib de langa ferestra voastra! Era un ciub facut de mine cu mult timp in urma. Si asa vin aici in fiecare primavara.

cocaandreea12: Scz nu era gata
DeeaTeeaDeea: Ce a cei e la prin a propoziţie?
Amalia20061: imi dai clik la mn pe multumes macar ?
DeeaTeeaDeea: Mai scrii sau nu? Ca sa ii spun la mama sa ma ajute...
Amalia20061: qoatre sinoaia ! :))))
cocaandreea12: Na nu vezi
DeeaTeeaDeea: Multumesc mult de tot...
cocaandreea12: Cpl
Răspuns de Amalia20061
3
Era primavara, giocei inceo sa apar la copaci incep sa inmugureasca si randunicile incep sa apara ....
O randunica mai deosebita isi cauta cuibul. Acum si l-a gasit .
Eu am urmarit-o . A inceput sa imi povesteasca despre viata ei, de cand s-a nascut pana acum , a avut aventuri , probleme, si o viata foarte interesanta...

DeeaTeeaDeea: Este bine?
cocaandreea12: Ai greseli si repetitii!
Alte întrebări interesante