Limba română, întrebare adresată de manic81, 9 ani în urmă

Ajuta-ma te rog frumos sa scriu doua compuneri despre " Anul Nou" si " Omul de Zapada" .Multumesc anticipat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NiniSabri
4
1)                                     Anul Nou
     Anul Nou sau revelionul cum i se mai zice in popor a fost un eviniment foarte grandios numai pentru simplul fapt ca inseamna trecerea dintr-un an in altul,dar unde mai pui ca am si fost inconjurat de lumina,credinta,dragostea si fericirea celor dragi...
     Acest An Nou eu l-am sarbatorit acasa fiindca de aceasta data am vut sa ma relaxez,in loc sa-mi petrec timpul la patinoar sau cu schiurile pe partie,a fost suficienta o felie de cozonac oferita si pragatita cu multa dragoste si pasiune de catre bunica mea,dar mai ales ca am fost la tara unde m-am intalnit cu toate rudele mele,de la unchi la matusi,de la veri la verisoare si de la strabunice la stra-stra bunici toti au fost incantati de venirea mea si a parintilor mei in satul lor natal.
     M-am intalnit cu Nadia,mezina familiei din partea surorii mamei mele,care nu avea nici mai mult si nici mai putin de doua saptamani,de asemenea,micuta fetita a fost numita ,,Cadoul familiei de Craciun".Deoarece nu am stat doar cu micuta,am fost la sanius cu Dana,Marius si Costică,verisorii mei mai mari,care mi-au prezentat-o pe Mâța,o catelusa alba care a devenit cea mai buna prietena a stra bunicii mele,mama bunicului meu.
     Cred ca ati inteles si voi din compunerea faurita de mine ca Anul Nou nu inseamna doar sa cheltuiesti mii de lei pe tinute si locatii de lux,cum s-au obistuit a face romanii,ci doar sa fii inconjurat de calcura sufleteasca a celor dragi.
   2)                               Omul de Zapada
    Este o zi linistita de iarna.Afara nu este asa frig,deci familia Ionescu formata din domnii Ionescu si copii lor, Ionut si Nicoleta au hotarat sa mearga in parc pentru a face un om de zapada din neaua stralucitoare de 10 centimetri asternuta pe podeaua rece de pamat.
    Dupa ce s-au imbracat gros pentru a-i tine piept lui Mos Gerila,s-au imbarcat in masina si de aici in nici mai mult nici mai putin de 10 minute au fost in parc pregatiti de a da nastere omuletului de zapada.
    Nicoleta a adus lucioase pietricele pentru a face omului nostru de zapada doi ochisori mari si dragalasi ca doua margelute,Ionut a adus bete groase ca omuletul sa fie musculos,iar parintii lor i-au facut asa zisa ,,fundatie" puternica pentru ca Gerila-Mosul-Rau-Si-Fara-Mila sa nu-l poata dobori.
    Dupa doua ore Sid,deoarece asa l-au porelit totii copilasii din parc pe simpaticul om de zapada, a fost gata cu tot cu oala pe post de palariuta si fular  gros pentru a nu face rosu-n gat.
   Va amintesc ca acea zi era magica pentru ca din zorii zilei, Dumnezeu a hotarat a cerne stelute delicate de argint peste Romania,Tara pitorescului adevarat,iar in  frumosul parc si-a facut aparitia Xandrina,zana buna care are darul de a da viata,si cu totii stim ca fara ea Pinocchio ar fi fost doar o simpla papusa din lemn,nu un baietel ca toti ceilalti.
   Zanita a dat de doua ori zi bagheta-i din gheata sculptata si a mirat tot parcul oferind-ui lui Sid darul divin,viata.Dupa ce a vazut cele intamplate,Nicoleta care acum poseda lacrimi de uimire in ochii ei verzi ca smaraldul a sarit agatandu-se de mijlocelul subtire al Xandrinei multumind-ui ca a facut ca aceasta zi ca toate zilele de vacanta sa fie una de neuitat.

NiniSabri: scz in Omul de zapada,dupa,, Sid,caci asa l-au porelit toti copilasii din parc",acel ,,PORELIT" trebuia sa fie ,,Poreclit"
NiniSabri: iar tot in Omul de zapada acolo la ,,Xandrinei multumind-ui",defapt era ,,Xandrinei MULTUMINDU-I",imi pare rau ca am facut greseli,dar nu imi prea merge telefonul
NiniSabri: In omul de zapada,,ca a facut ca aceasta zi ca toate zilele ..." ar suna mai bine ,,CĂ A FACUT DIN ACEASTA ZI CA TOATE ZILELE DE VACANTA",practic nu ar fi o grava gresala gramaticala,dar suna mai frumos cu acel ,,Din"
Alte întrebări interesante