Limba română, întrebare adresată de Valeria08, 9 ani în urmă

ajutama te rog imi trebuie iata insarcinarea imagineazati ca ai calatori intrun balon calator redacteaza un text de jumatate de pagina in care sati prezinti inpresiile adresate unui prieten,prietena te rog tare mult te rog din suflet ajutama asta imi trebuie urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de xsunsett
0
-Hei,Alexandra!
-Hei,Andreea!
-Ce mai faci,cum mai esti?
-Sunt bine,multumesc pentru intrebare,tu cum mai esti?
-La fel ca si tine,multumesc.
-Am o idee,am o propunere de vacanta,as vrea sa zburam cu un balon calator,ce zici ai vrea?
-Desigur,mai intai sa vorbesc cu mama si cu tata sa vad ce vor spune,apoi te anunt sa-ti spun decizia lor,bine Alexandra?
-Ok,ok ne auzim mai tarziu,sper ca vor spune da.
-Si eu sper,pa-pa.
In drum spre casa,am acea impresie ca mama si tata nu ma vor lasa sa calatoresc cu un balon calator,deoarece este riscant.Insa m-am gandit destul de bine cum sa le pot spune despre propunerea Alexandrei.Intre timp,dupa cele vorbite cu mama,ea este de acord,dar inca nu am vorbit cu tata despre propunere,mama mi-a zis sa nu imi fac griji pentru ca vorbestea ea cu el si il va convinge.
-Alo.
-Alo.
-De cand te tot sun Alexandra,vroiam sa iti dau vestea de la mama si tata.
-Sper sa fie de bine,deci?Ce au spus,sunt de acord?
-Desigur.
-Bine,Andreea ne vedem peste 1 ora la mine acasa,te voi suna eu,probabil nu mai ai minute.
-Bine,abea astept,te pup pa-pa.
-Bye.
Surprinsa de faptul ca mama a aceptat aceasta propunere,sugerata de Alexandra,sunt nerabdatoare pentru a calatori intru-un balon calator.Insfarsit plec spre Gorneni,si iata!Am ajuns:
-Uraa,Alexandra am ajuns.
-Da Andreea,iupiii.
-Alexandra?
-Da?
-Stiai ca zborurile au loc de obicei fie dimineata, inainte de rasarit, fie seara, la altitudini de 1000 m si dureaza aproximativ o ora. Am gasit cateva companii care se ocupa cu zborurile de agrement pentru amatorii de asa ceva. Altfel, trebuie sa te duci la Clinceni (acolo unde mai cad avioane din cand in cand), de unde poti lua balonul, sau la Gorneni de unde poti decola direct, fiind un loc ferit de vant.
-Da,stiam,insa noi deacea am plecat spre Gorneni,caci decolam direct.
-Desi nu merge cu mai mult de 30km/h chiar poti experimenta senzatii tari din cauza curentilor de aer. Intr-un balon pot intra patru persoane plus pilotul iar pretul este acelasi - 650 euro care pot fi impartiti la un grup de 4 persoane. O calatorie costa 150 euro de persoana. Zborurile ajung in general la 500-1000 de metri, acolo sus unde este mai racoare ca in iadul din Bucuresti. Motiv pentru care iarna nu sunt multi care se incumenta la astfel de excursii.

Ca sa iti cumperi un balon trebuie sa scoti din buzunar de la 35.000 la 60.000 euro in functie de forma si marime, plus 300 euro pentru ridicarea in aer, deasupra orasului.
-Interesant,nu-i asa Alexandra?
-Da Andreea,foarte dar cine ar avea 60.000 Euro intr-un buzunar ca sa iti cumperi un balon calator?
-Da,ai dreptate hahaha,ne vom distra. :)
Alte întrebări interesante