Ajutati-ma .... 10•11•12•13•X-11•12•13•14=10•11•12•
13-11•12•13•14•X
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
10•11•12•13•X-11•12•13•14=10•11•12•13-11•12•13•14•X
10•11•12•13•X-11•12•13•14-10•11•12•13+11•12•13•14•X=0
Scoatem factor comun 11•12•13 si obtinem:
11•12•13(10x-14-10+14x)=0
11•12•13•(24x-24)=0
Pentru ca acest produs sa fie 0, trebuie ca factorul 24x-24 sa fie 0.
24x-24=0
24x=24
x=24/24
x=1
Verificare:
10•11•12•13•1-11•12•13•14=10•11•12•13-11•12•13•14•1
10•11•12•13-11•12•13•14=10•11•12•13-11•12•13•14
Se observa ca x=1 este solutie, deci calculul este corect.
10•11•12•13•X-11•12•13•14-10•11•12•13+11•12•13•14•X=0
Scoatem factor comun 11•12•13 si obtinem:
11•12•13(10x-14-10+14x)=0
11•12•13•(24x-24)=0
Pentru ca acest produs sa fie 0, trebuie ca factorul 24x-24 sa fie 0.
24x-24=0
24x=24
x=24/24
x=1
Verificare:
10•11•12•13•1-11•12•13•14=10•11•12•13-11•12•13•14•1
10•11•12•13-11•12•13•14=10•11•12•13-11•12•13•14
Se observa ca x=1 este solutie, deci calculul este corect.
Alte întrebări interesante
Informatică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă