Studii sociale, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Ajutati-ma!!!!! Am de facut un proiect despre profesia mea, eu am ales profesia de politist si este o intrebare de ce eu am ales aceasta profesie? eu am scris ca sa respect drepturile si responsabilitatile omului si ca sa fiu un politist cinsti, si ce sa mai scriu? ajutatima va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mpuls
56
Mi-ar plăcea foarte mult să devin poliţistă. Este visul meu de când eram mică. Pe lângă că îmi place foarte mult uniforma, admir sinceritatea, politeţea şi felul de a fi aunui poliţist. Este foarte diferit faţă de alţii. Îşi arată cu demnitate respectul faţă de patrie.A fi membru al poliţiei nu înseamnă numai prevenire, soluţionarea unor cazuri sau confruntarea cu situaţii dramatice, ci înseamnă şi să fii parte a comunităţii,înseamnă a înfrunta zilnic noi provocări, fiind chemat să îndeplineşti diferite roluri:consilier, controlor de trafic, expert în securitate, lucrător social... toţi poliţiştii trebuie să fie câte puţin din fiecare. Dar, mai presus de toate acestea, munca unui poliţist presupune a lucra cu oameni, buni şi răi, iar pentru asta trebuie să fii sensibil, discret şi hotarit .
Răspuns de Dynner
25
Eu am ales sa ma fac politist deoarece sa pot sa protejez comunitatea,sa fac orasul in care locuiesc un loc sigur si foarte linistit,ca sa pot sa aduc alinare oamenilor ale caror rude au fost ucise,violate,talharite,lovite,ca sa opresc un descreierat ce conduce o masina in stare de ebrietate ( nu stiu cum se scrie ) 
Motivul din care am ales este pentru ca undeva sau candva,cineva ii va multumi chiar si daca nu miar sti numele,sau poate cineva de sus de care am grija de familia sa!
Sper ca tiam fost de ajutor!
Coronitza! <3
Alte întrebări interesante