Matematică, întrebare adresată de voronlarisa66, 8 ani în urmă

Ajutați ma plzz, exercițiul 5

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de virgillion
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

aduci la acelaşi numitor şi obţii

\left \{ {{\sqrt{3}x-2\sqrt{2}y  =4\sqrt{6} } \atop {3\sqrt{3}x+\sqrt{2}y  =5\sqrt{6} }} \right.

înmulţeşti a doua cu doi şi le aduni

7\sqrt{3}x=14\sqrt{6}, x=2\sqrt{2}

înlocuieşti x în prima ecuaţie, 2\sqrt{6}-2\sqrt{2}y=4\sqrt{6}, -2\sqrt{6}=2\sqrt{2}y, y=-\sqrt{3}

Alte întrebări interesante