Limba română, întrebare adresată de iulia826, 9 ani în urmă

Ajutati-ma sa fac o compunere de 10 randuri in care sa descriu un peisaj de toamna ! COROANA!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 20PandaLover20
3
A sosit toamna,anotimpul cu frunze multicolore ce formeaza covorase pufoase,anotimpul in care soarele se ascunde printre norii suflati de vânt.
Eu am mers impreuna cu Toto,catelul meu in padure,pentru a admira natura in mai de-aproape!
Acolo am vazut cum munceau furnicutele pentru a nu muri de foame si ce frumos se poarta animalele cu puii lor. Am vazut cum un urs se ducea spre bârlog. Ma ascundeam dupa copaci si il urmaream... nu voiam sa ma detecteze!
Frunzele erau luate de vânt si bruma cazuse... Se facu liniste. Doar vantul se mai auzea.
Vedeai,pe-a locuri diferite doctorite ale padurii care ciocaneau si veverite energice ce zburau de pe-o creanga pe alta...
Totul era frumos acolo,pana când s-a auzit un tras de pusca. O pasare cazu langa mine. Am tipat. Am fugit. Nu stiam ce sa fac. Am promis ca nu ma mai intorc niciodata in acea padure,dar nu m-am tinut de cuvant! Peste 30 de minute am revenit,am luat pasarea,am adus-o acasa si am ajutat-o cu o atela.

iulia826: bravo!
Răspuns de Utilizator anonim
4
A venit frumoasa toamna.De cum a pus piciorul pe pamanturile noastre au ruginit toate frunzele.Acum multe fructe sunt coapte si gata de cules!Toți copacii au ingalbenit si pe cer se vad nori suri.Oamenii poarta haine mai groase.Animalele se pregătesc de hibernare.Copii acum ajuta pe părinții si bunicii lor la curățenia frunzelor si a grădinilor.Ce frumoasa este toamna!

iulia826: ce compunere frumoasa!Felicitari!
Utilizator anonim: multumesc!
iulia826: si mersi ca m-ai ajutat!
Utilizator anonim: cu drag te mai ajut!
iulia826: ok! mersi
Alte întrebări interesante