Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

ajutati-ma să-l inteleg va rog dau coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ancutaiordan
0

Explicație pas cu pas:

folosim proprietatea puterii

 ({ {a}^{m} })^{n}  =  {a}^{m \times n}

( { {8}^{3} })^{4}  =  {8}^{12}

( { {4}^{3} })^{3}  =  {4}^{9}

dar

8 =  {2}^{3}

iar

4 =  {2}^{2}

obtinem

 ({ {2}^{3} })^{12}   \div ({ {2}^{2} })^{9}

iar acum folosim

 \frac{ {a}^{m} }{ {a}^{n} }  =  {a}^{m - n}

 \frac{ {2}^{36} }{ {2}^{18} }  =  {2}^{18}

Alte întrebări interesante