Franceza, întrebare adresată de maftei2001, 9 ani în urmă

Ajutati-ma sa traduc acest text e foarte urgent !!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de spidie
1
 Joia era ziua marei toalete (corporale), si mama lua acest lucru in serios.
Am inceput prin a ma imbraca din cap pâna in picioare, apoi m-am prefacut ca ma spalam foarte serios (cu multa apa)... Am deschi mai intâi robinetul de la chiuveta, si l-am pus cu pricepere intr-o anumita pozitie care facea sa
zgomot pe teava, satfel, parintii erau informati de inceputul aceste operatii. In timp ce robinetul de apa fierbinte infierbânta chiuveta, eu priveam de la distanta. Dupa 4 , 5 minute, am oprit brusc robinetul.Am asteptat un moment, timp in care mi-am aranjat parul.Apoi am facut sa zdrangane pe faianta o mica teava  de metal, si am redeschis robinetul, dar incetisor, cu pauze. l-am lasat sa curga itimp de un minut, timp in care am citit "Picioarele nichelate" . La mentiunea "A urma", l- am inchis brusc.
 Inca un soc in metalul tevii, si mi-am terminat toaleta fara sa ating un strop de apa.
L-am gasit pe tata asezat in fata mesei, in salon.In fata lui, mama bea cafeaua. Cafeaua mea cu lapte era servita. Ea m-a intrebat: "Te-ai spalat pe picioare?" Cum stiam ca dadea o importanta deosebita acestei operatiuni neinsemnate, si a carei necesitate mi se pare inexplicabila (pentru ca picioarele nu se vad) , i-am raspuns cu stapânire de sine:
- Pe ambele.
-Ti-ai taiat unghiile?
-Nu, i-am raspuns, nu m-am gandit. Dar le-am taiat duminica.
- Bine, a spus ea.
Parea satisfacuta. Eram si eu, la fel.
Alte întrebări interesante