Ajutați mă și pe mine la acest exercițiu!!Am incercat orice varianta posibilă și tot nu-i dau de cap..
Verifica daca:
[(1/√2 + 1/√3 + 1/√6 ) · √6-1] · |√2-√3 | = 1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
aducem la acelasi numitor si avem: ((√2+√3+1)/√6·√6)-1)·I√2-√3I=1
(√2+√3+1-1)·I√2-√3I=(√2+√3)·I√2-√3I pentru ca √2<√3 modulul devine -(√2-√3) si vom√ avea :(√2+√3)·(-(√2-√3√)=(√2+√3)·(√3-√2)=
(√3+√2)·(√3-√2)=3-2=1
claudiabaciu09:
mulțumesc multt
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă