Limba română, întrebare adresată de sabinaoana1, 9 ani în urmă

Ajutati-ma si pe mine la APARTENENTA LA GENUL LIRIC la poezia Lacul de Mihai Eminescu .......... Va Roggggggggggggg ! E urgent ....!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MathOctavia
13
Apartenenta la genul liric pentru Lacul de Mihai Eminescu

Lacul este o opera lirica este creatia in care autoru isi exprima in mod direct, subiectiv trairile si sentimentele prin limbaj, imagini artistice si figuri de stil. Opera literara “Lacul” este o creatia in care autorul, Mihai Eminescu, isi exprima in mod direct sentimentele de dragoste, regret, melancolie.

El transpune vocea sa eului liric, a carui prezenta in text este marcata prin forme verbale si pronominale de persoana I: “eu”, “trec”, “ascult”, “mi”.

Eul poetic in ipostaza indragostitului isi imagineaza, intr-un cadru feeric de natura, inatalnirea cu iubita, desemnata prin pronumele personal “ea”, ortografiat cu litere cursive. Se individualizeaza si se unicizeaza astfel imaginea ideala a iubitei.

Discursul liric (textul poetic) ia forma unui monolog liric si se structureaza in cinci catrene cu ritm trohaic, masura scurta, de opt silabe. Rima confera un plus de muzicalitate poeziei prin asonanta ...


sabinaoana1: Multumesc mult
Alte întrebări interesante