Istorie, întrebare adresată de cristiirimia338, 8 ani în urmă

Ajutați-mă și pe mn va rog dau 100 de puncte +coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emiliaboca09
0

Răspuns:

1916: aderarea României (...) și Lupta de la Verdun

1919 Conferința (...)

1917 Intrarea SUA(...)

|| A.

A

F ( doar un timp a menținut)

A

F

|||

Franta, Imperiul Britanic, Imperiul Rus

Germania, Italia, Austro-Ungaria

Ungaria, Austria

|V. "cele 14 puncte" În discursul său, Wilson a încercat să stabilească un proiect viabil pentru restabilirea păcii în Europa după încheierea Primului Război Mondial.

Tratatul de pace de la Saint Germain en Laye Tratatul de la Versailles.

Tratatul stipula ca Germania să-și asume completa responsabilitate pentru declanșarea războiului și să plătească mari compensații. Germania pierdea, de asemenea, teritorii în favoarea țărilor vecine, suferea o severă limitare a forțelor militare și a fost deposedată de coloniile sale africane și cele de dincolo de ocean.

V. România a decis la începutul anului 1915l4 sa rămână neutră deoarece nu avea armată bine pregătită, așa că până în 1916, România a decis să rămână neutră. Dar, jucând un rol important pe harta, Romania fiind la "mijloc" ambele aliante au pus presiune pentru a intra în război. România vede un prilej potrivit pentru a se reuni cu teritoriile anexate de imperiile vecine. Intra de partea Antantei. Primul an au suferit înfrângeri considerabile, chiar ajungând să își mute capitala la Iași. Dar, in 1917, cu pregătirea soldaților da către generalul francez Berthelot, au început contraofensivele. Din marile bătălii de la Mărăști, Mărășești și Oituz, Romania isi recuperara teritoriile pierdute în 1916. Sfârșitul războiului o găsește pe România de partea învingătorilor. Consecința principala a participării noastre în război a fost Marea Unire din 1818.


emiliaboca09: la 1 nu sunt sigura
Alte întrebări interesante