Limba română, întrebare adresată de stefanlucica75, 9 ani în urmă

Ajutati-ma si pe mn vreau si eu o descriere obiectiva pentru plaja costinesti
Urgenttt


denissos: uf

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pitikandreea28
1
Constanta a fost fondat în urma colonizarii grecesti a Pontului Euxin de catre colonisti greci din Milet în secolele VII-V î. Ch, sub numele de Tomis.

Tomis - Constanta, Metropola a Pontului stang in antichitate,  se va afirma de-a lungul secolelor, in indisolubila legatura cu istoria romanilor, cu interesele lor comerciale si spirituale,  nod important de comunicare intre Orient si Occident.

Cele mai vechi urme de vietuire umana, din indelunga perioada a pietrei cioplite, au fost descoperite in nordul orasului.

In urma cu multe mii de ani, intr-un spatiu geografic bogat in resurse, viata oamenilor primitivi s-a putut dezvolta gratie ocupatiilor lor preponderente, vanatoarea si pescuitul. S-a facut trecerea de la uneltele de piatra cioplite la cele slefuite, superioare ca eficienta si varietate.

Constanta reprezinta Romania la Marea Neagra, de unde se deschid orizonturile de apa catre toate colturile lumii, este o importanta zona turistica a României, datorita litoralului Marii Negre, tezaurului arheologic, ineditului peisajelor naturale, zonelor de agrement.

Constanta este exact centru cosmopolit de care e nevoie pentru a petrece o vacanta perfecta la tarmul marii.




Alte întrebări interesante