Ajutați-mă va rog!!!
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
Ex. 2
Explicație pas cu pas:
Ecuatia tangentei are formula:
y-f(a) = f ' (a) (x-a)
si il aflam pe y
in ecuatie tangentei y si x intotdeauna raman pe loc.
Functia este
f(x) = - 2x³ + 4x
x₀ = - 2 adica a din formula
f(-2) = -2 (-2)³ + 4 (-2) = (-2)(-8) - 8 = 16-8=8
f ' (x) = -2 · 3 x² + 4 = - 6x² +4
f ' (-2) = - 6x² +4 = -6 (-2)² +4 = - 6 · 4 + 4 = -24 +4= -20
y-f(a) = f ' (a) (x-a) unde a = -2
y - 8 = -20 [x-(-2)] = -20 (x+2) = -20x - 40
deci
y - 8 = -20x - 40
y = -20x - 32 am obtinut ecuatia tangentei care este o ecuatie de gradul 1
tangenta y fiind o dreapta (o linie dreapta)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă