Matematică, întrebare adresată de eduardedy2002, 8 ani în urmă

Ajutati ma va rog, ca inebunesc la asta​

Anexe:

danboghiu66: Ce-i asa de complicat? Deriveaza f(x) si apoi desfa parantezele. Arati ca ce ai gasit tu pentru f'(x) este acelasi lucru ci expresia cu paranteze desfacute

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dorinbutusina
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

f*(x) = 3x⁴ + 3x³ - 6x² =

3x⁴ - 3x² +  3x³ - 3x² =

3x²(x²- 1) + 3x²(x-1) =

3x²(x- 1) (x+1) + 3x²(x-1) =

3x²(x- 1) ( x + 1 + 1) =

3x²(x- 1)( x + 2)

Alte întrebări interesante