Ajutati-ma ..va rog.cat mai repede...Dau 50 de puncte
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
punctul a se rezolva ridicând membrul drept la pătrat:
(√(x-4)-2)^2=x-4-2*2√(x-4)+4=x-4√(x-4)
punctul a ne sugerează rezolvarea punctului b
putem scrie și faptul că:
(y-6√(y-9)=(√(y-9)-3)^2
astfel inegalitatea de la b devine
(√(x-4)-2)^2+(√(y-9)-3)^2<=0
suma a două pătrate nu poate fi negativă, deci in cazul acestei inegalitati suma poate fi doar egala cu 0; acest lucru se intampla doar daca fiecare paranteza este egala cu 0, adica
√(x-4)-2=0
√(x-4)=2 ridicam la patrat
x-4=4
x=8
la fel
√(y-9)-3=0
y-9=9
y=18
AlexandraAndreea1p:
Multumesc !
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă