Ajutati ma va rog cu acest logaritm
Anexe:
GreenEyes71:
Ne scrii și ce se cere ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
log 1/3 (x^2-3x-4)÷(2x+2) = log 1/3 (x-4)*(x+1)÷ [2*(x+1)]= log 1/3 (x-4)÷2
Am scris log 1/3 pentru ca nu pot pune 1/3 la baza cuvantului
Răspuns de
0
Explicație pas cu pas:
Folosim formula:
㏒n(a/b)=㏒n(a)-㏒n(b)
㏒1/3 (x²-3x-4)-㏒1/3 (2x+2)
[㏒1/3 (x+1)(x-4)/2(x+1)]=㏒1/3(x-4)/2=-㏒3(x-4)/2.
Bafta!
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă