Limba română, întrebare adresată de danidani5, 9 ani în urmă

ajutati-ma va rog cu un eseu cu calitatile sefului clasei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BieaDaria1
3
Orice sef al clasei este ca un lider pentru ceilalti. Calitatile unui lider ar trebui sa fie:

Rațiunea

În ziua de azi, cu toții înotăm – sau ne înecăm – în informații, date și idei. Capacitatea de a înlătura rapid și eficient acele informații care nu sunt de interes este o calitate pe care ar trebui să o aibă orice persoana. Înarmați cu raţiune, liderii pot avea soluţii chiar și pentru cele mai grele situații.

Empatia

O altă calitate importantă de care trebuie să dea dovadă un adevărat lider este să păstreze relațiile cu clienții, cu colegii, cu subordonații si cu partenerii strategici.

Conștiința de sine

Un adevărat lider trebuie să se cunoască foarte bine. Nu de puține ori, va fi  nevoit să se consulte cu el însuși. Cu cât se cunoaște mai bine, cu atât este mai autentic.

Cum nimeni nu e perfect, și liderii au slăbiciuni. După ce își descoperă aceste slăbiciuni, trebuie să le recunoască față de ei înșiși, după care să găsească o metodă să le depăşească.

Adaptabilitatea

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poate face un lider, talentat de altfel, este să aibă idei fixe, despre care să creadă că sunt cele mai bune. Acest tip de lider crede că le știe și că le-a văzut pe toate. În fața schimbării și a competiției continue, capacitatea de a te adapta este crucială.

Integritatea

În materie de integritate, lumea afacerilor nu se împarte în alb și negru. Există și nuanțe de gri.

Deciziile pe care le iau liderii au, de foarte multe ori, un impact foarte mare asupra întregii culturi organizaționale, iar oamenii cu funcții executive trebuie să fie conștienți de acest lucru.

Informatiile nu sunt ale mele. Sunt luate de pe un alt site si scrise pe scurt.

Alte întrebări interesante