Limba română, întrebare adresată de danuknyazev9, 9 ani în urmă

Ajutati-ma va rog cu un eseu "Pentru mine limba română este ...."

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gaga123
8
 Pentru mine limba romana este o materie foarte importanta, deoarece noi suntem romani si este necesar sa stii limba romana in mod garantat.
 Inca de mici copii trebuie sa invatam lucrurile esentiale, apoi incet,incet invatam totul despre limba vorbita in tara in care locuim.
  Daca nu am invata limba romana am fii niste oameni cu totul nepatriotii, care nu isi apreciaza si respecta tara indeajuns.
   Limba romana este cea mai importanta materie scolara, de aceea apreciez toate profesoarele,dar in special cele de limba romana. 
   Sper ca toti oameni sa aiba cel putin acelasi respect si aceeasi dragoste pe care o port eu tarii natale.

Gaga123: Sper ca te-am ajutat
Răspuns de motanudeea
5
         Pentru mine limba romana este o comoara. Limba romana este limba stramosilor nostri si ne arata cine suntem noi cu adevarat. Ea ne dovedeste existenta si vechimea pe acest pamant. Chiar daca a evoluat de-a lungul timpului, unele cuvinte fiind invechite de acum si scoase din uz, ea este aceasi limba draga noua, doar ca-i imbracata in haine mai moderne.
        Limba romana este ca un pasaport pentru noi, ea ne reprezinta peste hotare. Acest dulce grai l-am invatat de la parintii nostri si-l vom transmite mai departe copiilor nostri.
        Limba romana va ramane mereu in sufletul meu chiar daca vreodata soarta imi va purta pasii spre alte zari. 
         
Alte întrebări interesante