Ajutati-ma va rog E(x)=(x-2)²-2(x-2)+1 supra x²-9 ·x+3 supra x-3
aratati ca E(x)=1
x∈R
x≠3,x≠ -3
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
E(x)=(x-2)²-2(x-2)+1 /x²-9 ·x+3 /x-3
E(x)=x²-4x+4-2x+4+1 /(x-3)(x+3) ·x+3/ x-3
E(x)=x²-6x+9 /(x-3)(x+3) ·x+3 /x-3
E(x)=(x-3)² /(x-3)(x+3) ·x+3 /x-3
E(x)=x-3 /x+3 ·x+3 /x-3
E(x)=1 pentru orice x∈R unde x≠3 ,x≠-3;
E(x)=x²-4x+4-2x+4+1 /(x-3)(x+3) ·x+3/ x-3
E(x)=x²-6x+9 /(x-3)(x+3) ·x+3 /x-3
E(x)=(x-3)² /(x-3)(x+3) ·x+3 /x-3
E(x)=x-3 /x+3 ·x+3 /x-3
E(x)=1 pentru orice x∈R unde x≠3 ,x≠-3;
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Ed. tehnologică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă