Matematică, întrebare adresată de alialinuş, 8 ani în urmă

ajutati ma va rog este urgent

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nickygeo79
1

Răspuns:

5.  \frac{6*(3-\sqrt{11}) }{(3-\sqrt{11})(3+\sqrt{11} ) }    - (11- 2\sqrt{11}+1)=

\frac{18-6\sqrt{11} }{9-11}- 11+2\sqrt{11}-1= \frac{18-6\sqrt{11} }{-2} -12+2\sqrt{11}=

\frac{2(9-3\sqrt{11} )}{-2}   -12 +2\sqrt{11}= 9-3\sqrt{11} -12+2\sqrt{11}= -3-\sqrt{11}

6. 1.(5)- \frac{1^{2} }{4^{2} } *[0,9- 0,1* (15-14)]=\frac{15-1}{9} - \frac{1}{16}* (0,9 - 0,1*1)=

\frac{14}{9} -\frac{1}{16} *0,8= \frac{14}{9} - \frac{1}{16} *\frac{8}{10}= \frac{14}{9} - \frac{1}{20}  =\frac{14*20- 1*9}{20*9}= \frac{280-9}{180}= \frac{271}{180} = 1.50(5)

7. |4-x| +2= 5  

4-x+2=5    6-5=x   x=1 , daca x>0

-(4-x)+2=5    x-4+2=5  x-2=5  x=7 , daca x<0

Alte întrebări interesante